Litý koláč se švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Litý koláč se švestkami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 26621 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
drobenka | |
---|---|
100 g | Cukr krupice |
150 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hrubá |
Litý koláč se švestkami | |
1 špetka | Citronová kůra |
200 g | Cukr moučkový |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
150 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
600 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Sůl |
300 g | Švestky |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 52,5mg |
Draslík | 147,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Citronová kůra, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Švestky, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Litý koláč se švestkami postup přípravy receptu:
1 | V míse rozmícháme mléko, rozpuštěné máslo, cukr, vejce, sůl a citronovou kůru. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a vše dobře promícháme. |
2 | Těsto nalijeme na máslem vymazaný plech s vyšším okrajem. Poklademe omytými, rozpůlenými a vypeckovanými švestkami a posypeme drobenkou. |
3 | Koláč pečeme v mírně vyhřáté troubě 30-40 minut. |
4 | Po upečení pocukrujeme moučkovým cukrem. |
5 | Příprava drobenky: V míse promícháme hrubou mouku s cukrem a máslem. |
Poznámka
Množství surovin na drobenku můžeme upravit podle potřeby.
Vyzkoušel jsem s kompotovanými švestkami. Bylo to dobré, ale s čerstvými to bude určitě ještě mnohem chutnější. Už se těšíme