Koláč plněný krabím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč plněný krabím masem
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 26626 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
300 g | Krab |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
50 ml | Mléko polotučné |
125 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
2 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Potočnice |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
2 polévková lžíce | Sýr Parmezán |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 264,5mg |
Draslík | 190,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Krab, Muškátový oříšek, Pažitka, Potočnice, Sůl, Sýr Parmezán, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Koláč plněný krabím masem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme těsto. Smícháme mouku se špetkou soli, zapracujeme máslo nakrájené na kostičky a studenou vodu. Vypracujeme hladké těsto, z kterého rozválíme placku tak velkou, aby mírně přesahovalo okraj formy. |
2 | K pečení koláče potřebujeme formu s vlnitým okrajem a odnímatelným dnem. Formu vymažeme tukem, vyložíme ji těstem a pečlivě upravíme okraje. Na těsto položíme pečící papír, ten poklademe keramickými kuličkami a koláč pod fólií necháme v chladničce půl hodiny odpočinout. Poté koláč pečeme v troubě předehřáté na 190°C deset minut, poté odstraníme papír i kuličky a koláč pečeme ještě dalších pět minut. |
3 | V mezičase si připravíme omáčku. V míse rozšleháme mléko s vejci a žloutky. V hlubším rendlíku zahříváme smetanu k varu, poté sundáme z plamene a zašleháme do ní mléčnou směs. Přimícháme špetku pepře, půl lžičky soli a ustrouhaný muškátový oříšek. |
4 | Hotový koláč poklademe kousky kraba, posekanou potočnicí a pažitkou a zalijeme připravenou smetanovou omáčkou. Na omáčku nasypeme nastrouhaný sýr. V troubě předehřáté na 160°C pečeme koláč zhruba čtyřicet minut. |
5 | Mírně zchladlý koláč nakrájíme na výseče a hned podáváme. |