Roláda bez mouky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Roláda bez mouky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 26643 |
Kategorie: | Záviny, rolády |
Ingredience
5 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Kakao - prášek |
20 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 254,3mg |
Draslík | 90,4mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kakao - prášek, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Roláda bez mouky postup přípravy receptu:
1 | Cukr utřeme se žloutky, přidáme kakao a nakonec zlehka vmícháme sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Alobal potřeme máslem a posypeme hrubou moukou. Rozetřeme na něj těsto, přendáme na plech a pečeme asi 15 minut ve středně vyhřáté troubě. |
3 | Upečené, ještě vlažné těsto pomocí alobalu srolujeme a necháme vychladnout. |
4 | Roládu rozvineme, naplníme ušlehanou smetanou a znovu stočíme. |