Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26651

Ingredience

100 g Cibule
5 g Garam masala
4 ks Hřebíček
1 kávová lžička Kardamom
2 kávová lžička Kmín římský
20 g Koriandr mletý
750 g Kuřecí maso vařené
50 g Mandle
60 ml Olej olivový extra panenský
5 g Pepř cayenský
1 kávová lžička Skořice mletá
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
5 g Sůl
50 ml Vývar drůbeží
40 ml Vývar z hovězích kostí
20 g Zázvor celý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 681 kcal
Kilojoule 2 847kJ
3% Sacharidy 12 g
65% Tuky 49 g
23% Sodík 459 mg
83% Bílkoviny 47 g

Kuřecí korma postup přípravy receptu:

1

Všechny suroviny na přípravu pasty korma důkladně rozmixujeme na velmi hladkou pastu ( česnek, zázvor, mandle, vývar, mletý kardamom

2

hřebíček, mletá skořice, cibule, koriandr, mletý římský kmín,

3

kajenský pepř, olivový olej, sůl, pepř).

4

Kostky kuřecího masa smícháme v míse s pastou korma tak, aby byly pastou rovnoměrně obalené. Misku zakryjeme potravinářskou fólii a maso necháme v chladničce 3 hodiny rozležet, aby do něj pronikla chuť pasty.

5

Maso potom mírně dusíme 25 minut za občasného míchání. Je-li příliš suché, podlijeme je trochou kuřecího vývaru.

6

Maso přelijeme smetanou ke šlehání, ochutíme směsí koření garam masala a zvolna dusíme dalších 15 minut. Pokrm necháme 10 minut před podáváním odpočinout. Na talíře nandáme vařenou rýži, na ni upravíme kuřecí kormu, ozdobíme snítkou koriandru a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept