Recept

Pečený mořský ďas v šunce s pikantní omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 26657

Ingredience

1 ks Chilli paprička
1 krajíc Chléb konzumní
1 kávová lžička Cukr krupice
4 polévková lžíce Mandle
900 g Mořský ďas
2 polévková lžíce Ocet vinný červený
1 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
3 plátek Prosciutto sušené
2 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Voda pitná
4 stroužek Česnek
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 441 kcal
Kilojoule 1 847kJ
9% Sacharidy 33 g
22% Tuky 17 g
8% Sodík 152 mg
74% Bílkoviny 42 g

Pečený mořský ďas v šunce s pikantní omáčkou postup přípravy receptu:

1

Neoloupaný česnek, rozpůlená rajčata, rozpůlené papriky bez semen vložíme do pekáče, pokapeme lžící olivového oleje, zeleninu v pekáči obrátíme a pečeme v troubě předehřáté na 220°C. Po dvaceti minutách zeleninu z trouby vyndáme a přikrytou necháme zhruba deset minut stát. Poté zeleninu oloupeme a rozmixujeme.

2

Oloupané mandle a kostičky chleba restujeme na pánvi na jedné lžíci oleje, dokud chleba nezezlátne. Děrovanou naběračkou chleba s mandlemi vyndáme a na ubrouscích necháme okapat přebytečný tuk. Do pánve vsypeme pokrájené šalotky, chilli papričky bez semen nakrájené na proužky. Směs smažíme zhruba pět minut. Před závěrem smažení přisypeme mletou papriku.

3

Chleba s mandlemi a směs se šalotkami vsypeme do mixéru k rozmixované zelenině, přilijeme ocet, vodu, cukr a vše rozmixujeme dohladka. Nakonec při chodu mixeru vlijeme zbývající olej.

4

Maso z ďasa obalíme šunkou, potřeme olivovým olejem, okořeníme solí a pepřem. Maso vložíme do pekáče vyloženého pečícím papírem a v troubě pečeme dvacet minut při teplotě 200°C.

5

Upečené maso připravíme k servírování. Prořízneme šunku, z ryby vyjmeme páteř a rozkrojíme na dva silné plátky, poté každý plátek rozřízneme na dva kousky.

6

Takto připravené maso upravíme na talíře, přelijeme umixovanou omáčkou a teplé podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept