Zdravý recept

Zajíc v dýňové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26671

Ingredience

1 ks Badyán
120 g Cibule
60 g Datle
300 g Dýně
10 g Majoránka
10 g Margarín
10 g Pepř červený celý
300 g Pomeranče
5 g Sůl
900 g Zaječí kýta

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 448 kcal
Kilojoule 1 873kJ
9% Sacharidy 32 g
19% Tuky 14 g
33% Sodík 656 mg
93% Bílkoviny 52 g

Zajíc v dýňové omáčce postup přípravy receptu:

1

Majoránku omyjeme, otřepáním osušíme a nasekáme. Maso osmažíme v margarínu. Osolíme, opepříme, posypeme majoránkou a dusíme asi 30 minut.

2

Dýni oloupeme, odstraníme vnitřní vlákna a dužinu nakrájíme. Cibuli oloupeme a nasekáme. Dýni vaříme asi minut se šťávou ze 2 pomerančů, s cibulí a badyánem. Vyjmeme. Zbylý pomeranč oloupeme na dílky, datle vypeckujeme a nakrájíme na tenké plátky.

3

Dýni rozmixujeme a smícháme s datlemi a pomerančem. Maso vyjmeme, nakrájíme a upravíme na talíře. Dýňovou omáčku vmícháme do šťávy a podáváme k masu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept