Jarní závitky s králičím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jarní závitky s králičím masem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26674 |
Ingredience
600 g | Králičí maso |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
4 plátek | Těsto filo |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 178,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 598,2mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 183,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Králičí maso, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Těsto filo mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jarní závitky s králičím masem postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 250°C. Listy zelí omyjeme, krátce blanšírujeme v osolené vodě, prudce ochladíme pod studenou vodou. |
2 | Plátky masa osolíme, opepříme, potřeme rozšlehaným žloutkem a obložíme listy zelí. |
3 | Plátky zabalíme do těsta na jarní závitky a v předehřáté troubě pečeme při 250°C asi 15-20 minut. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou kedlubny ve smetanové omáčce nebo brambory.