Recept

Jablkový koláč s calvadosem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 2668

Ingredience

100 ml Calvados
370 g Jablka
200 g Listové těsto
50 g Marcipánová hmota surová
4 polévková lžíce Marmeláda citronová
4 polévková lžíce Ořechy vlašské
3 kávová lžička Solamyl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
200 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 359 kcal
Kilojoule 1 503kJ
8% Sacharidy 30 g
29% Tuky 22 g
1% Sodík 24 mg
10% Bílkoviny 6 g

Jablkový koláč s calvadosem postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180C.

2

Jablka omyjeme, oloupeme, odstraníme jadřince, nakrájíme na kousky a pokapeme calvadosem.

3

Listové těsto rozválíme na plát a vyložíme jím dvě menší vymazané koláčové formy tak, aby přečnívalo přes okraj. Marcipánovou hmotu rozdrobíme, utřeme se žloutky, přidáme zakysanou smetanu a škrobovou moučku. Jablka rozdělíme na těsto, na ně naneseme marcipánovou hmotu, přečnívající okraje přeložíme na náplň a potřeme mlékem.

4

Pečeme asi 30minut.

5

Horký koláč potřeme směsí citronové marmelády smíchané s oříškovými lupínky, necháme vychladnout a podáváme.

Poznámka

Listové těsto použijeme mražené nebo připravíme viz recept "Listové těsto"

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept