Recept

Srnčí plec na podmáslí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26681

Ingredience

1 ks Bobkový list
120 g Cibule
1 kávová lžička Hořčičné semínko
4 ks Jalovec
750 ml Mléko - podmáslí
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 ml Olej stolní
5 g Pepř černý mletý
1200 g Srnčí plec
5 g Sůl
175 ml Vývar z hovězích kostí
400 g Zelenina kořenová
40 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 859 kcal
Kilojoule 3 595kJ
9% Sacharidy 33 g
32% Tuky 24 g
40% Sodík 797 mg
218% Bílkoviny 122 g

Srnčí plec na podmáslí postup přípravy receptu:

1

Srnčí plec odblaníme a vložíme do sáčku vhodného do mrazničky. Cibuli oloupeme a nahrubo nasekáme. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Šalotku a kořenovou zeleninu s bobkovým listem, rozmačkanými jalovčinkami a hořčičnými semínky přidáme k masu.

2

Přilijeme tolik podmáslí, aby bylo maso zakryté. Sáček pevně uzavřeme a maso necháme 2 dny marinovat v chladničce. Několikrát ho obrátíme.

3

Troubu předehřejeme na 150 °C. Maso vyjmeme ze sáčku, osušíme a v horkém oleji ze všech stran osmažíme.

4

Důkladně osolíme a opepříme. Přidáme zeleninu z marinády a smažíme za stálého míchání asi 10 minut. Přilijeme trochu vývaru a podmáslí, nádobu přikryjeme pokličkou.

5

V předehřáté troubě pečeme při 125 °C asi 112 až 2 hodiny. Vypečenou šťávu zředíme zbytkem vývaru, povaříme, zahustíme moukou, ochutíme a podáváme k masu.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou vařené brambory posypané petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept