Srnčí plec na podmáslí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 150 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí plec na podmáslí
Celkový čas: | 150 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26681 |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
120 g | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčičné semínko |
4 ks | Jalovec |
750 ml | Mléko - podmáslí |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 ml | Olej stolní |
5 g | Pepř černý mletý |
40 g | Šalotka |
1200 g | Srnčí plec |
5 g | Sůl |
175 ml | Vývar z hovězích kostí |
400 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 345,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 127,7mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,2mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hořčičné semínko, Olej stolní, Šalotka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Mléko - podmáslí, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Srnčí plec, Vývar z hovězích kostí , Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Srnčí plec na podmáslí postup přípravy receptu:
1 | Srnčí plec odblaníme a vložíme do sáčku vhodného do mrazničky. Cibuli oloupeme a nahrubo nasekáme. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Šalotku a kořenovou zeleninu s bobkovým listem, rozmačkanými jalovčinkami a hořčičnými semínky přidáme k masu. |
2 | Přilijeme tolik podmáslí, aby bylo maso zakryté. Sáček pevně uzavřeme a maso necháme 2 dny marinovat v chladničce. Několikrát ho obrátíme. |
3 | Troubu předehřejeme na 150 °C. Maso vyjmeme ze sáčku, osušíme a v horkém oleji ze všech stran osmažíme. |
4 | Důkladně osolíme a opepříme. Přidáme zeleninu z marinády a smažíme za stálého míchání asi 10 minut. Přilijeme trochu vývaru a podmáslí, nádobu přikryjeme pokličkou. |
5 | V předehřáté troubě pečeme při 125 °C asi 112 až 2 hodiny. Vypečenou šťávu zředíme zbytkem vývaru, povaříme, zahustíme moukou, ochutíme a podáváme k masu. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory posypané petrželkou.