Recept

Uzené maso pečené v mrkvi

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Uzené maso pečené v mrkvi 5 1
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 26684

Ingredience

400 g Bramborová kaše
5 ml Citronová šťáva
150 ml Hovězí vývar základní
80 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
2 špetka Kmín drcený
400 g Mrkev kořen
60 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
15 g Petržel kudrnka
600 g Vepřová uzená plec
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 572 kcal
Kilojoule 2 392kJ
8% Sacharidy 29 g
357% Tuky 268 g
89% Sodík 2 g
51% Bílkoviny 29 g

Uzené maso pečené v mrkvi postup přípravy receptu:

1

Mrkev očistíme, omyjeme a nastrouháme. Maso nakrájíme na čtyři stejné plátky, přidáme pepř, kmín, potřeme česnekem. Pekáček vymažeme máslem.

2

Do pekáčku vložíme strouhanou mrkev, zakapeme citronovou šťávou, posypeme posekanou petrželkou. Na mrkev položíme plátky masa a vše polijeme rozehřátým máslem. Pečeme 45 minut za občasného podlévání troškou vývaru.

3

Plátky masa položíme na talíře, přidáme mrkev, bramborovou kaši a ke každé porci lžíci nakládaného hrášku.

Komentáře a hodnocení

 
Luci69
Uzené maso pečené v mrkvi
V celku rychlý recept na dobré vyvážené jídlo. I přes to, že se vůbec nepoužije sůl, je jídlo velmi chutné. Sladká zeleninka se úžasně spojí s vůní másla a uzeného. smile Mohu jen doporučit a popřát dobrou chuť!

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept