Recept

Srnčí játra s carpacciem z červené řepy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26686

Ingredience

30 ml Balsamico ocet
20 ml Hořčice
400 g Játra srnčí
20 g Margarín
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
1 l Voda pitná
350 g Červená řepa

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 501 kcal
Kilojoule 2 094kJ
9% Sacharidy 33 g
51% Tuky 38 g
28% Sodík 568 mg
14% Bílkoviny 8 g

Srnčí játra s carpacciem z červené řepy postup přípravy receptu:

1

Carpaccio připravíme tak, že si červené řepy ve slané vodě (třetina dávky soli) uvaříme do poloměkka. Přecedíme je a necháme okapat, tekutinu zachytíme. Necháme částečně vychladnout a nakrájíme na tenké plátky a rozdělíme na talíře. Asi 100 g řepy dáme stranou.

2

Na octovou zálivku vložíme do mixéru zbytek červené řepy. Přilijeme asi 200 ml vývaru z řepy, trochu octa a olivového oleje, 2 lžíce dijonské hořčice a umixujeme krémovou zálivku. Ochutíme ji solí a pepřem (třetina dávky).

3

Kuchyňsky upravená játra nakrájíme na plátky. Poprášíme je trochou mouky a v horkém margarínu osmažíme dorůžova. Osolíme a opepříme. Carpaccio z červené řepy pokapeme octovou zálivkou a podáváme se smaženými játry.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept