Jednoduchý recept

Šťavnaté jelení steaky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26687

Ingredience

100 g Ananas
20 ml Balsamico ocet
50 g Banány
1 kávová lžička Hořčice Dijonská
3 ks Jalovec
800 g Jelení maso
100 g Kompot třešňový
50 ml Olej olivový
5 g Pepř bílý
1 kávová lžička Sůl
60 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 520 kcal
Kilojoule 2 176kJ
6% Sacharidy 22 g
25% Tuky 18 g
15% Sodík 303 mg
87% Bílkoviny 49 g

Šťavnaté jelení steaky postup přípravy receptu:

1

Tři lžíce oleje smícháme s octem, červeným vínem, rozmačkanými jalovčinkami a hořčicí. Do směsi naložíme roštěnky a marinujeme pod pokličkou 24 hodin v chladničce.

2

Maso vyjmeme z marinády, necháme okapat a osušíme. Zbytek oleje rozehřejeme na pánvi a steaky smažíme 6 minut z obou stran. Osolíme, opepříme a uložíme.

3

Ve výpeku osmažíme kostičky ananasu. Banán oloupeme, rozčtvrtíme a smažíme s ananasem. Přidáme třešně se šťávou a 2-3 lžíce marinády, prohřejeme a ochutíme. Maso upravíme na talíře, pokapeme omáčkou a podáváme.

Poznámka

Vhodnou přílohou je máslová rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept