Zaječí filet na salátu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zaječí filet na salátu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 26694 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
30 ml | Balsamico ocet |
30 ml | Citronová šťáva |
150 g | Fazolové lusky zelené |
1 kávová lžička | Hořčice |
1 ks | Hrušky |
70 ml | Olej olivový |
40 g | Ořechy vlašské |
5 g | Pepř černý mletý |
200 g | Salát hlávkový |
5 g | Sůl |
20 ml | Víno červené |
200 g | Zaječí maso |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 40,5mg |
Draslík | 470,9mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 262,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Citronová šťáva, Fazolové lusky zelené, Hrušky, Ořechy vlašské, Sůl, Víno červené, Zaječí maso, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Pepř černý mletý, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Zaječí filet na salátu postup přípravy receptu:
1 | Fazolky očistíme, omyjeme a vaříme v osolené vodě 5 minut do poloměkka. Zchladíme je pod studenou vodou a necháme okapat. Listy salátu očistíme, omyjeme, otřepáním osušíme a nadrobno natrháme. |
2 | Žampiony očistíme, nakrájíme na tenké plátky. Hrušku oloupeme, rozpůlíme, vykrojíme jádřinec a obě poloviny podélně nakrájíme na dílky. Ihned je pokapeme citronovou šťávou. |
3 | Zaječí filet opepříme a prudce smažíme 3-5 minut ve 2 lžících oleje. Pak je vyjmeme a zabalíme do alobalu. |
4 | Vypečenou šťávu smícháme s červeným vínem, hořčicí, octem balsamico a zbytkem oleje. Filet vybalíme z alobalu a nakrájíme na plátky. |
5 | Salát a přísady rozdělíme na 4 talíře, pokapeme omáčkou a podáváme s teplými plátky zaječího masa a vlašskými ořechy. |