Králičí filet s liškami a čerstvými fíky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králičí filet s liškami a čerstvými fíky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26698 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibulka jarní |
4 ks | Fíky čerstvé |
800 g | Králičí maso |
20 ml | Likér pomerančový |
180 g | Lišky čerstvé |
20 g | Máslo čerstvé |
20 ml | Ocet Sherry |
30 ml | Olej olivový |
20 ml | Olej stolní |
5 g | Pepř bílý |
100 g | Salát Lollo Biondo |
5 g | Sůl |
20 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 120,2mg |
Draslík | 948,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 469,3mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Fíky čerstvé, Králičí maso, Olej stolní, Pepř bílý, Sůl, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér pomerančový, Lišky čerstvé, Máslo čerstvé, Ocet Sherry, Olej olivový, Salát Lollo Biondo mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Králičí filet s liškami a čerstvými fíky postup přípravy receptu:
1 | Plátky masa smažíme v oleji 3-4 minuty. Vyjmeme je, zabalíme do alobalu a odložíme stranou. |
2 | Salát omyjeme, otřepáním osušíme, natrháme na kousky a odložíme stranou. Lišky a jarní cibulku očistíme. Cibulku omyjeme, nakrájíme na tenké kroužky. |
3 | Lišky smažíme na másle, dokud se voda neodpaří. Tymián omyjeme, otřepáním osušíme a z 1 snítky otrháme lístky. Zbytek tymiánu odložíme stranou. Jarní cibulky a tymián přidáme k liškám a osmažíme. Směs ochutíme solí a pepřem, necháme zchladnout. |
4 | Fíky oloupeme, rozpůlíme, nakrájíme na dílky. Z octa, sherry, likéru, olivového oleje a špetky soli připravíme zálivku a smícháme ji se salátem. Plátky masa vyjmeme z alobalu a nakrájíme na plátky. |
5 | Natrhané salátové listy upravíme na velký talíř. Na salát rozdělíme houbovou směs a plátky masa. Podáváme ozdobené fíky a zbytkem tymiánu. |