Recept

Jelení guláš se švestkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26699

Ingredience

3 ks Bobkový list
40 g Celer bulvový
60 g Cibule
1 kávová lžička Jalovec
1000 g Jelení maso
100 g Mrkev kořen
20 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
100 g Perník
20 g Protlak rajčatový
3 g Skořice mletá
5 g Sůl
20 ml Víno jablečné
500 ml Víno červené
100 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 656 kcal
Kilojoule 2 745kJ
13% Sacharidy 47 g
19% Tuky 14 g
31% Sodík 627 mg
108% Bílkoviny 60 g

Jelení guláš se švestkami postup přípravy receptu:

1

Sušené švestky namočíme do jablečného vína, přidáme skořici.

2

V pekáči rozehřejeme olej a maso důkladně smažíme asi 5 minut, osolíme ho a opepříme.

3

Zeleninu očistíme, omyjeme, nakrájíme na kostičky, přidáme k masu a smažíme asi 5 minut. Přidáme rajčatový protlak, bobkový list a jalovčinky. Mícháme 2 minuty a přilijeme červené víno. Asi 10 minut vaříme na prudkém ohni. Přilijeme 1 l vody, přivedeme k varu, vaříme na středním ohni bez pokličky asi 1 hodinu.

4

Maso a zeleninu vyjmeme. Zeleninu propasírujeme sítem a přidáme ji k masu. Uložíme do tepla. Perník nastrouháme, vmícháme do omáčky a necháme ho rozpustit.

5

Maso se zeleninou vrátíme do omáčky a přidáme namočené švestky. Vše krátce prohřejeme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou špecle.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept