Chňapal vařený v kořeněné rajčatové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chňapal vařený v kořeněné rajčatové omáčce
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 26715 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 ks | Chňapal červený |
1 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
0,5 kávová lžička | Kurkuma |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
50 g | Olivy zelené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Šafrán |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
0,5 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 0,4mg |
Draslík | 246,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Koriandr čerstvý, Koriandr mletý, Kurkuma, Rajčata loupaná (konzervovaná), Skořice mletá, Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chňapal červený, Olej olivový, Olivy zelené, Pepř černý mletý, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Chňapal vařený v kořeněné rajčatové omáčce postup přípravy receptu:
1 | V hlubokém rendlíku na oleji restujeme pokrájenou cibuli, dokud nezměkne. Poté vmícháme šafrán a všechno mleté koření. Směs stále mícháme a vaříme půl minuty. Do směsi vmícháme konzervovaná rajčata, rybí vývar a přivedeme k varu. Na mírném plameni pod poklicí vaříme patnáct minut a bez pokličky dalších dvacet minut, dokud omáčka nezhoustne. Rybu vykucháme, vykostíme, zbavíme hlav a ocasů, rozdělíme na půlky, vložíme do omáčky a na mírném plameni vaříme pět minut. |
2 | Do hotové směsi vmícháme posekaný koriandr a rozpůlené olivy bez pecek. Podle potřeby ochutíme pepřem a solí. |
3 | Směs rozdělíme na talíře a podáváme s kuskusem. |