Recept

Chňapal vařený v kořeněné rajčatové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 26715

Ingredience

4 ks Chňapal červený
1 ks Cibule
1 kávová lžička Koriandr mletý
3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
0,5 kávová lžička Kurkuma
2 polévková lžíce Olej olivový
50 g Olivy zelené
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
0,5 kávová lžička Skořice mletá
0,5 kávová lžička Sůl
300 ml Vývar rybí
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 81 kcal
Kilojoule 340kJ
2% Sacharidy 6 g
8% Tuky 6 g
30% Sodík 604 mg
5% Bílkoviny 3 g

Chňapal vařený v kořeněné rajčatové omáčce postup přípravy receptu:

1

V hlubokém rendlíku na oleji restujeme pokrájenou cibuli, dokud nezměkne. Poté vmícháme šafrán a všechno mleté koření. Směs stále mícháme a vaříme půl minuty. Do směsi vmícháme konzervovaná rajčata, rybí vývar a přivedeme k varu. Na mírném plameni pod poklicí vaříme patnáct minut a bez pokličky dalších dvacet minut, dokud omáčka nezhoustne. Rybu vykucháme, vykostíme, zbavíme hlav a ocasů, rozdělíme na půlky, vložíme do omáčky a na mírném plameni vaříme pět minut.

2

Do hotové směsi vmícháme posekaný koriandr a rozpůlené olivy bez pecek. Podle potřeby ochutíme pepřem a solí.

3

Směs rozdělíme na talíře a podáváme s kuskusem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept