Restovaná ryba s papájovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Restovaná ryba s papájovou omáčkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 26716 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Chilli paprička |
400 g | Chňapal červený |
2 polévková lžíce | Cibule |
0,5 kávová lžička | Cibule sušená |
2 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
0,3 kávová lžička | Hořčičné semínko |
2 polévková lžíce | Kukuřice cukrová nakládaná |
1 špetka | Kurkuma |
2 kávová lžička | Maizena - kukuřičný škrob |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Oregano sušené |
50 g | Papaya |
0,3 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,3 kávová lžička | Pepř cayenský |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,3 kávová lžička | Tymián sušený |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 37,0mg |
Draslík | 528,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 49,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Cibule sušená, Citrony, Cukr krupice, Hořčičné semínko, Kukuřice cukrová nakládaná, Kurkuma, Ocet vinný, Olej rostlinný, Oregano sušené, Papaya, Paprika mletá sladká, Pepř cayenský, Tymián sušený, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chňapal červený, Maizena - kukuřičný škrob, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Restovaná ryba s papájovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Ve větším rendlíku svaříme vodu s nakrájenými cibulemi, cukrem, nakládanou kukuřicí, vinným octem, pokrájenou chilli papričkou, hořčičnými semínky, kurkumou. Na mírném ohni směs vaříme deset minut. Poté vmícháme Maizenu rozmíchanou v trošce studené vody a omáčku stále mícháme, dokud nezhoustne. Na závěr do omáčky zamícháme nakrájenou papáju a omáčku za občasného míchání necháme vychladnout. |
2 | Připravíme si kořenící směs. V misce promícháme mletou sušenou cibuli, mletou papriku, sušený tymián, sušené oregano, cayenský pepř, černý pepř a Maizenu. |
3 | Půlky citronů položíme na pánev řezem dolů a opékáme je, dokud nezhnědnou. |
4 | V kořenící směsi obalíme porce ryby a do masa ji dobře vetřeme. Rozehřejeme teflonovou pánev, vložíme porce ryby, zakapeme olejem a z každé strany rybu restujeme dvě minuty. |
5 | Hotové maso rozdělíme na talíře, zalijeme připravenou omáčkou, přidáme půlku opečeného citronu a hned podáváme. |