Recept

Pečený chňapal s fenyklovou nádivkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 26718
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 polévková lžíce Bezinky
1 ks Bobkový list
1 ks Chňapal červený
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Fenykl sladký - hlíza
2 polévková lžíce Mléko polotučné
4 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
250 g Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
300 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 298 kcal
Kilojoule 1 249kJ
10% Sacharidy 36 g
12% Tuky 9 g
27% Sodík 532 mg
10% Bílkoviny 6 g

Pečený chňapal s fenyklovou nádivkou postup přípravy receptu:

1

Připravíme si fenyklovou nádivku. Tence pokrájený fenykl (bez natě) vložíme do misky, přidáme citronovou šťávu, bezinky, bobkový list a posekaný tymián.

2

V jiné misce přelijeme strouhanku mlékem, necháme pět minut vsáknout. Vymačkáme přebytečné mléko, strouhanku vmícháme do fenyklové směsi. Směs řádně promícháme.

3

Vykuchanou rybu oškrábeme, vykostíme, opláchneme, řádně osušíme. Poté břišní dutinu vyplníme fenyklovou směsí a rybu omotáme provázkem na vaření.

4

Větší pekáč vymažeme lžící olivového oleje, dno vyložíme nakrájenou cibulí a na ni položíme rybu. Rybu zalijeme vínem, zakapeme olivovým olejem a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme za občasného polévání půl hodiny. Pokud by ryba začala rychle hnědnout, přikryjeme ji namočeným pečícím papírem.

5

Hotovou rybu přeložíme na mísu, odstraníme provázek, rybu ozdobíme natí z fenyklu a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept