Kořeněný losos s omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněný losos s omáčkou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 26723 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Baby špenát |
1 kávová lžička | Česnek sušený |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 kávová lžička | Kmín římský |
4 plátek | Losos - filety |
200 g | Máslo čerstvé |
30 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Oregano sušené |
1 polévková lžíce | Paprika mletá sladká |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Rozmarýn sušený |
1 polévková lžíce | Sůl mořská |
1 polévková lžíce | Tymián sušený |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 338,2mg |
Draslík | 280,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 4g |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 58,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Baby špenát, Česnek sušený, Citronová šťáva, Kmín římský, Losos - filety, Olej rostlinný, Oregano sušené, Paprika mletá sladká, Rozmarýn sušený, Tymián sušený, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kořeněný losos s omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Lososa zbavíme kůže. |
2 | V mixeru umixujeme sušený česnek, kmín, mořskou sůl, sušené bylinky a mletou papriku. Směsí potřeme jednu stranu lososa. Okořeněné porce lososa restujeme na oleji nejprve kořeněnou stranou, po dvou minutách maso obrátíme a smažíme, dokud není dobře propečené. |
3 | V mezičase připravíme omáčku. Umixujeme žloutky, do kterých za chodu mixeru tenkým pramínkem vlijeme rozehřáté máslo. Když je omáčka dostatečně hustá, přidáme citronovou šťávu a pepř. Omáčku přelijeme do mísy a držíme na teple. |
4 | Na talíře rozdělíme lístky špenátu, na ně položíme porce lososa, přelijeme připravenou omáčkou a hned podáváme. |