Recept

Pečený losos s cibulí, pórkem a bylinkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 26724

Ingredience

500 g Baby špenát
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 ks Citrony
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
500 g Losos - filety
6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Pórek
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 330 kcal
Kilojoule 1 383kJ
6% Sacharidy 23 g
20% Tuky 15 g
11% Sodík 229 mg
53% Bílkoviny 30 g

Pečený losos s cibulí, pórkem a bylinkami postup přípravy receptu:

1

Cibuli a pórek nakrájíme na kolečka a čtyři minuty je restujeme na lžíci oleje do změknutí. Zbylý olej v míse smícháme s citronovou šťávou, bylinkami, solí, pepřem.

2

Lososa omyjeme, osušíme, poskládáme do zapékací mísy. Na rybu narovnáme cibuli s pórkem, přelijeme okořeněným olejem a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme deset minut.

3

V mezičase v osolené vodě uvaříme špenát.

4

Upečené porce lososa i se zeleninou rozdělíme na talíře, jako přílohu přidáme špenát, ozdobíme plátky citronu a hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept