Pečený losos s cibulí, pórkem a bylinkami

30 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
330 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
15 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli a pórek nakrájíme na kolečka a čtyři minuty je restujeme na lžíci oleje do změknutí. Zbylý olej v míse smícháme s citronovou šťávou, bylinkami, solí, pepřem.
  • 2
    Lososa omyjeme, osušíme, poskládáme do zapékací mísy. Na rybu narovnáme cibuli s pórkem, přelijeme okořeněným olejem a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme deset minut.
  • 3
    V mezičase v osolené vodě uvaříme špenát.
  • 4
    Upečené porce lososa i se zeleninou rozdělíme na talíře, jako přílohu přidáme špenát, ozdobíme plátky citronu a hned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.