Krevety v rýži s medovým dresinkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevety v rýži s medovým dresinkem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 26738 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibulka jarní |
350 g | Krevety tygří - loupané |
2 kávová lžička | Limetková šťáva |
25 g | Mandle |
1 ks | Mango |
1 polévková lžíce | Máta |
1 kávová lžička | Med včelí |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
90 g | Rýže indiánská |
90 g | Rýže loupaná |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 91,9mg |
Draslík | 299,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,3mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Limetková šťáva, Mandle, Mango, Máta, Med včelí, Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Olej olivový, Pepř černý mletý, Rýže indiánská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Krevety v rýži s medovým dresinkem postup přípravy receptu:
1 | Rýži uvaříme, přebytečnou vodu slijeme a v míse smícháme s vařenými vyloupanými krevetami. |
2 | V jiné míse našleháme olej s utřeným česnekem, medem, solí, pepřem a limetkovou šťávou. Směs vlijeme na rýži a necháme zchladnout. |
3 | Na závěr do rýže zamícháme plátky oloupaných mandlí, oloupané, vypeckované a na kostičky nakrájené mango, pepř a posekanou mátu. Vše v míse řádně promícháme a v čisté míse servírujeme. |