Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26756

Ingredience

1 kg Bažant obecný
3 polévková lžíce Calvados
40 ml Citronová šťáva
150 ml Džus jablečný
750 g Jablka
60 g Máslo čerstvé
5 g Paprika mletá sladká
5 g Pepř černý mletý
60 g Slanina vepřová
200 ml Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
5 g Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 837 kcal
Kilojoule 3 504kJ
10% Sacharidy 35 g
65% Tuky 49 g
36% Sodík 714 mg
109% Bílkoviny 61 g

Bažant po normandsku postup přípravy receptu:

1

Bažanta omyjeme a osušíme. Zevnitř ho potřeme solí,

2

pepřem a paprikou, zvenčí i tymiánem. Prsíčka obložíme slaninou.

3

Rozpustíme polovinu másla a bažanta smažíme asi 15 minut. Přilijeme džus, pekáč přiklopíme. Na mírném ohni dusíme asi 60 minut. Mezitím bažanta obrátíme a průběžně poléváme vypečenou šťávou. Po hodině pekáč odkryjeme a bažanta pečeme dalších 30 minut.

4

Jablka oloupeme, vykrojíme jádřince, dužinu rozkrojíme na čtvrtiny a ty nakrájíme na tenké plátky. Ihned je pokapeme citronovou šťávou. Zbytek másla rozpustíme a plátky jablek smažíme asi 5 minut. Přilijeme calvados a smetanu. Osolíme, opepříme a necháme 2 minuty odstát.

5

Bažanta naporcujeme a podáváme s dušenými jablky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept