Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26757

Ingredience

5 g Chilli koření mleté
3 ks Chilli paprička
250 g Lilek
200 ml Mléko kokosové
50 g Okra - Ibišek jedlý
20 ml Olej olivový
1000 g Perlička
5 g Sůl
400 ml Voda pitná
200 ml Vývar drůbeží
150 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 580 kcal
Kilojoule 2 426kJ
4% Sacharidy 14 g
36% Tuky 27 g
39% Sodík 772 mg
118% Bílkoviny 66 g

Perlička na kokosu postup přípravy receptu:

1

Perličku naporcujeme a prudce smažíme v oleji asi 5 minut. Oheň zmírníme a maso smažíme dalších 5 minut. Maso vyjmeme a odložíme stranou.

2

Šalotky oloupeme a nadrobno nasekáme. Polovinu šalotky vložíme do pekáče a dusíme s trochou vody, dokud se voda neodpaří. Šalotky neustále mícháme. Zbytek šalotky odložíme stranou.

3

Přilijeme kokosové mléko a asi 400 ml vody. Vše promícháme, necháme přejít varem a na středním ohni vaříme asi 30 minut.

4

Okru očistíme, omyjeme a odkrojíme tuhou část. Feferonky očistíme, omyjeme a nadrobno nakrájíme. Okru, feferonky a zbytek šalotky přidáme k ostatním surovinám.

5

Lilek očistíme, odkrojíme tuhou část, dužinu podélně rozpůlíme, nakrájíme na plátky, vložíme do hrnce a přidáme vývar. Zamícháme a vložíme porce perličky.

6

Pod pokličkou vaříme na mírném ohni asi 15 minut. Ochutíme chilli kořením a solí. Pod pokličkou vaříme dalších 15 minut.

Poznámka

Podáváme s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept