Velikonoční nádivka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční nádivka
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 2676 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
10 dkg | Anglická slanina |
0,5 l | Mléko polotučné |
1 špetka | Muškátový květ |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
10 ks | Rohlíky bílé |
1 špetka | Sůl |
10 dkg | Šunka dušená |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 287,3mg |
Draslík | 155,7mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Muškátový květ, Muškátový oříšek, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rohlíky bílé, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Velikonoční nádivka postup přípravy receptu:
1 | Starší rohlíky nakrájíme na kostky a zalijeme mlékem. Necháme vsáknout. |
2 | Nakrájíme šunku, slaninu a petrželku. |
3 | K rohlíkům přidáme šunku, slaninu, žloutky, petrželku, okořeníme a vše promícháme. Nakonec vmícháme sníh ušlehaný z bílků a směs dáme do pekáče. |
4 | Pečeme dozlatova ve středně vyhřáté troubě. |