Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 210 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26764

Ingredience

50 g Cibule
2,5 kg Husa domácí
500 g Kapusta hlávková
3 g Muškátový oříšek
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
10 g Sůl
250 ml Víno červené
250 ml Vývar drůbeží
300 ml Vývar slepičí
50 g Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

88% Kalorie 1,745 kcal
Kilojoule 7 301kJ
3% Sacharidy 12 g
197% Tuky 148 g
62% Sodík 1 g
127% Bílkoviny 71 g

Husa s kapustou postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 220 °C. Husu omyjeme, osušíme, rozpůlíme, osolíme a opepříme, vložíme do pekáče, potřeme rozpuštěným máslem. V troubě pečeme při 200 °C asi 2-3 hodiny. Občas propíchneme stehna a husu průběžně poléváme slepičím vývarem.

2

Kapustu očistíme a najemno nakrájíme. Cibuli oloupeme a nasekáme. Z pekáče odebereme asi 3-4 lžíce vypečeného husího sádla a osmažíme v něm cibuli a šunku. Přilijeme 200 ml bílého vína a 200 ml masového vývaru. Přidáme kapustu. Okořeníme solí, pepřem, muškátem a dusíme asi 30 minut.

3

Husu vyjmeme a uložíme do tepla. Vypečenou šťávu zalijeme zbytkem bílého vína a masového vývaru a necháme přejít varem. Na talíře upravíme husu a kapustu, pokapeme omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept