Recept

Perliččí prsíčka na zázvoru

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26771

Ingredience

1 ks Chilli paprička
180 g Cibule
15 g Citronová tráva
1 polévková lžíce Citronová šťáva
50 g Houby Shitake sušené
300 g Hrachové lusky
1 polévková lžíce Margarín
100 g Mrkev kořen
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
60 g Paprika červená
5 g Pepř černý mletý
600 g Perlička
1 polévková lžíce Petržel - nať
125 g Rýže Basmati
5 g Sůl
1 l Voda pitná
125 g Vývar slepičí
10 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 402 kcal
Kilojoule 1 681kJ
9% Sacharidy 33 g
16% Tuky 12 g
35% Sodík 695 mg
77% Bílkoviny 43 g

Perliččí prsíčka na zázvoru postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 200°C. Houby namočíme na 45 minut. Nohy odkrojíme, kloboučky nařízneme do kříže. Lusky očistíme, omyjeme a podélně rozpůlíme.

2

Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli osmažíme na rozehřátém másle. Přidáme omytou rýži, osmažíme a zalijeme vodou. Osolíme a pod pokličkou pozvolna vaříme asi 10 minut. Přidáme mrkev, papriku, chilli papričku a lusky a dusíme asi 6 minut. Z perliček vykrojíme prsíčka i s kůží, maso omyjeme a osušíme. Pod kůži prsíček zasuneme plátky zázvoru, maso osolíme a opepříme. Citronovou trávu očistíme, horní část odstraníme a stébla podélně rozpůlíme.

3

Maso prudce osmažíme v rozpáleném margarínu nejprve kůží dolů, potom i z opačné strany. Přidáme houby, citronovou šťávu a vývar. V předehřáté troubě pečeme asi 12 minut.

4

Vypečenou šťávu přecedíme jemným sítkem k zeleninové rýži, houby odložíme stranou. Rýži lehce osolíme. Vmícháme nasekanou petrželku, část uschováme na ozdobení.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept