Perliččí prsíčka na zázvoru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perliččí prsíčka na zázvoru
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26771 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
180 g | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
15 g | Citronová tráva |
50 g | Houby Shitake sušené |
300 g | Hrachové lusky |
1 polévková lžíce | Margarín |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Mrkev kořen |
60 g | Paprika červená |
5 g | Pepř černý mletý |
600 g | Perlička |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
125 g | Rýže Basmati |
5 g | Sůl |
1 l | Voda pitná |
125 g | Vývar slepičí |
10 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 163,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 74,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Citronová šťáva, Citronová tráva, Houby Shitake sušené, Hrachové lusky, Paprika červená, Sůl, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Margarín, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Perlička, Petržel - nať, Rýže Basmati, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Perliččí prsíčka na zázvoru postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 200°C. Houby namočíme na 45 minut. Nohy odkrojíme, kloboučky nařízneme do kříže. Lusky očistíme, omyjeme a podélně rozpůlíme. |
2 | Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli osmažíme na rozehřátém másle. Přidáme omytou rýži, osmažíme a zalijeme vodou. Osolíme a pod pokličkou pozvolna vaříme asi 10 minut. Přidáme mrkev, papriku, chilli papričku a lusky a dusíme asi 6 minut. Z perliček vykrojíme prsíčka i s kůží, maso omyjeme a osušíme. Pod kůži prsíček zasuneme plátky zázvoru, maso osolíme a opepříme. Citronovou trávu očistíme, horní část odstraníme a stébla podélně rozpůlíme. |
3 | Maso prudce osmažíme v rozpáleném margarínu nejprve kůží dolů, potom i z opačné strany. Přidáme houby, citronovou šťávu a vývar. V předehřáté troubě pečeme asi 12 minut. |
4 | Vypečenou šťávu přecedíme jemným sítkem k zeleninové rýži, houby odložíme stranou. Rýži lehce osolíme. Vmícháme nasekanou petrželku, část uschováme na ozdobení. |