Koroptev s jablky v karamelu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koroptev s jablky v karamelu
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 26772 |
Ingredience
30 ml | Citronová šťáva |
3 polévková lžíce | Cukr krupice |
350 g | Jablka |
1000 g | Koroptev |
2 polévková lžíce | Margarín |
5 g | Pepř černý mletý |
10 g | Rozmarýn čerstvý |
5 g | Sůl |
200 ml | Vývar slepičí |
100 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 0,5mg |
Draslík | 172,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Jablka, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koroptev, Margarín, Pepř černý mletý, Vývar slepičí, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Koroptev s jablky v karamelu postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 220°C. Jablka oloupeme, jádřince vykrojíme, dužinu nakrájíme na silné plátky a pokapeme citronovou šťávou. |
2 | Koroptev omyjeme, osušíme, na povrchu i zevnitř osolíme a opepříme. Rozmarýn omyjeme, otřepáním osušíme a vložíme do břišní dutiny. |
3 | Margarín rozehřejeme v pekáči a koroptev pečeme v troubě asi 20 minut. Poté koroptev vyjmeme, rozčtvrtíme a uložíme na teplé místo. Vypečenou šťávu zalijeme slepičím a zeleninovým vývarem a za stálého míchání vaříme, dokud se objem tekutiny nezmenší na polovinu. Cukr necháme zkaramelizovat v pánvi. Plátky jablek povaříme v karamelu, jednou je opatrně obrátíme. Čtvrtky koroptve upravíme s plátky jablek na talíře, pokapeme šťávou a podáváme. |