Recept

Koroptev s jablky v karamelu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26772

Ingredience

30 ml Citronová šťáva
3 polévková lžíce Cukr krupice
350 g Jablka
1000 g Koroptev
2 polévková lžíce Margarín
5 g Pepř černý mletý
10 g Rozmarýn čerstvý
5 g Sůl
200 ml Vývar slepičí
100 ml Vývar zeleninový

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 446 kcal
Kilojoule 1 865kJ
8% Sacharidy 29 g
11% Tuky 8 g
41% Sodík 827 mg
104% Bílkoviny 59 g

Koroptev s jablky v karamelu postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 220°C. Jablka oloupeme, jádřince vykrojíme, dužinu nakrájíme na silné plátky a pokapeme citronovou šťávou.

2

Koroptev omyjeme, osušíme, na povrchu i zevnitř osolíme a opepříme. Rozmarýn omyjeme, otřepáním osušíme a vložíme do břišní dutiny.

3

Margarín rozehřejeme v pekáči a koroptev pečeme v troubě asi 20 minut. Poté koroptev vyjmeme, rozčtvrtíme a uložíme na teplé místo. Vypečenou šťávu zalijeme slepičím a zeleninovým vývarem a za stálého míchání vaříme, dokud se objem tekutiny nezmenší na polovinu. Cukr necháme zkaramelizovat v pánvi. Plátky jablek povaříme v karamelu, jednou je opatrně obrátíme. Čtvrtky koroptve upravíme s plátky jablek na talíře, pokapeme šťávou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept