Flambovaná husa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 225 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Flambovaná husa
Celkový čas: | 225 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 200 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26777 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3000 g | Husa domácí |
300 g | Jablka |
3 polévková lžíce | Kompot jablečný |
700 g | Kompot višňový |
5 g | Pepř černý mletý |
8 cl | Slivovice |
10 g | Sůl |
850 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 300,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 863,9mg |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Husa domácí, Jablka, Kompot jablečný, Kompot višňový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Slivovice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Flambovaná husa postup přípravy receptu:
1 | Husu kuchyňsky upravíme, osolíme a opepříme. Jablka omyjeme, vykrojíme jádřince a dužinu rozčtvrtíme. Do husy dáme jablka a polovinu višňového kompotu, otvor uzavřeme párátky. Husu propíchneme pod stehny, uložíme do pekáče břichem dolů a zalijeme 250 ml vařící vody. |
2 | Pekáč vložíme do studené trouby a husu pečeme při 200 °C asi 3 hodiny. Po 45 minutách ji obrátíme. Průběžně poléváme vypečenou šťávou a celkem asi 400 ml vody. Jakmile je husa měkká, potřeme ji trochou slané vody a dopečeme při 250 °C dokřupava. |
3 | Husu flambujeme polovinou slivovice. Šťávu přecedíme, slijeme tuk a dolijeme vodou na 400 ml tekutiny. Přidáme zbývající višně, slivovici, jablečný kompot, upečená jablka s višněmi a prohřejeme. |
Poznámka
Husu naporcujeme a podáváme s omáčkou a knedlíky.