Recept

Kachní prsíčka s mátou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26785

Ingredience

10 g Cukr krupice
600 g Kachní prsa
60 g Máslo čerstvé
20 g Máta
2 polévková lžíce Olej stolní
5 g Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
5 g Sůl
225 ml Víno bílé
200 ml Vývar slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 412 kcal
Kilojoule 1 725kJ
3% Sacharidy 12 g
30% Tuky 22 g
37% Sodík 740 mg
55% Bílkoviny 31 g

Kachní prsíčka s mátou postup přípravy receptu:

1

Kachní prsíčka omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme.

2

Prsíčka smažíme v horkém oleji z obou stran asi 8 minut, potom je zabalíme do alobalu a necháme 7 minut odpočinout.

3

Mátu omyjeme, otřepáním osušíme a nadrobno nasekáme. Jednu lžíci máty odložíme stranou. Pomeranč oloupeme a rozdělíme na dílky.

4

Připravíme omáčku: Vypečenou šťávu povaříme s červeným vínem. Přidáme slepičí vývar, šťávu z hořkých pomerančů a povaříme.

5

Přidáme ledové máslo a našleháme krémovou omáčky.

6

Dílky pomeranče a mátu přidáme do omáčky a ochutíme cukrem. Maso nakrájíme napříč na plátky, zalijeme omáčkou a podáváme posypané zbylou mátou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept