Recept

Kachní prsíčka se zelím a hroznovým vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26786

Ingredience

1 ks Bobkový list
5 g Cukr krupice
300 g Hroznové víno
6 ks Jalovec
800 g Kachní prsa
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej stolní
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
150 ml Víno bílé
500 g Zelí kysané
80 g Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 574 kcal
Kilojoule 2 402kJ
13% Sacharidy 46 g
27% Tuky 20 g
31% Sodík 615 mg
84% Bílkoviny 47 g

Kachní prsíčka se zelím a hroznovým vínem postup přípravy receptu:

1

Kachní prsíčka omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej i máslo a prsíčka smažíme z obou stran 2-3 minuty, poté je vyjmeme.

2

Šalotky omyjeme, nakrájíme na jemné plátky a ve vypečené šťávě necháme zesklovatět. Jalovčinky lehce rozmačkáme a přidáme s bobkovým listem do pánve.

3

Kyselé zelí načechráme dvěma vidličkami a s vínem přidáme ke směsi. Ochutíme cukrem, solí a pepřem a vaříme asi 5 minut.

4

Kachní prsíčka položíme na zelí a pod pokličkou pozvolna dusíme 25-30 minut. Hroznové víno omyjeme, bobule rozpůlíme, vmícháme do zelí a 4-5 minut prohřejeme. Před podáváním odstraníme bobkový list.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept