Pštrosí steak v arašídové omáčce

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
703 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
42 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 °C. Pštrosí steak nakrájíme na medailonky, osolíme a opepříme. V troše oleje důkladně osmažíme, vložíme do trouby a necháme asi 10 minut dojít.
  • 2
    Sladké brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na tenké plátky a osmažíme v oleji. Podle chuti osolíme. Čekanku omyjeme, otřepáním osušíme a lístky lehce natrháme.
  • 3
    Polovinu másla rozehřejeme v hrnci, čekanku osmažíme, osolíme a opepříme. Přilijeme slepičí vývar a dusíme 5 minut.
  • 4
    Připravíme omáčku: Na zbytku másla opražíme arašídy. Přilijeme smetanu a omáčku ochutíme bílým vínem, solí a pepřem.
  • 5
    Pštrosí steak zalijeme omáčkou a podáváme se sladkými bramborami a dušenou čekankou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.