Recept

Pštrosí steak v arašídové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26788

Ingredience

150 g Arašídy
600 g Brambory sladké (Batáty)
50 g Máslo čerstvé
20 ml Olej stolní
5 g Pepř černý mletý
700 g Pštrosí kýta
150 ml Smetana 12% (konzumní)
5 g Sůl
2 polévková lžíce Víno bílé
100 ml Vývar slepičí
150 g Čekanka belgická

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 662 kcal
Kilojoule 2 770kJ
8% Sacharidy 30 g
50% Tuky 37 g
39% Sodík 779 mg
95% Bílkoviny 53 g

Pštrosí steak v arašídové omáčce postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 180 °C. Pštrosí steak nakrájíme na medailonky, osolíme a opepříme. V troše oleje důkladně osmažíme, vložíme do trouby a necháme asi 10 minut dojít.

2

Sladké brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na tenké plátky a osmažíme v oleji. Podle chuti osolíme. Čekanku omyjeme, otřepáním osušíme a lístky lehce natrháme.

3

Polovinu másla rozehřejeme v hrnci, čekanku osmažíme, osolíme a opepříme. Přilijeme slepičí vývar a dusíme 5 minut.

4

Připravíme omáčku: Na zbytku másla opražíme arašídy. Přilijeme smetanu a omáčku ochutíme bílým vínem, solí a pepřem.

5

Pštrosí steak zalijeme omáčkou a podáváme se sladkými bramborami a dušenou čekankou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept