Recept

Kachní prsíčka s hruškami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26796

Ingredience

120 g Cibule
300 g Hrušky
750 g Kachní prsa
60 g Mandle
60 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej stolní
5 g Pepř černý mletý
80 g Rajčata
100 ml Sherry brandy
5 g Skořice celá
5 g Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
250 ml Vývar slepičí
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 478 kcal
Kilojoule 2 000kJ
7% Sacharidy 26 g
26% Tuky 19 g
40% Sodík 801 mg
76% Bílkoviny 42 g

Kachní prsíčka s hruškami postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, osušíme a smažíme v oleji nejprve kůží dolů 4 minuty. Vyjmeme, odebereme 4 lžíce vypečené šťávy a pánev vytřeme papírovou utěrkou. Cibuli a mrkev oloupeme a nadrobno nakrájíme.

2

Polovinu šťávy vložíme do pánve. Přidáme cibuli, mrkev a tymián a smažíme 5 minut. Přidáme rajčata a vývar, pokličku lehce odklopíme a dusíme asi 30 minut, dokud tekutina nezhoustne. Pak směs nahrubo rozmixujeme.

3

Omáčku s kachními prsíčky vložíme do pánve a na mírném ohni vaříme asi 30 minut. Mezitím povaříme, asi 5 minut do poloměkka v troše vody, hrušky se skořicovou kůrou. Hrušky vyjmeme a uložíme do tepla.

4

Do omáčky vmícháme 125 ml šťávy z hrušek. Mandle rozdrtíme s brandy v hmoždíři, česnek oloupeme, prolisujeme a vše přidáme do omáčky. Maso vyjmeme a uložíme do tepla. Omáčku ochutíme solí a pepřem, 10 minut povaříme a podáváme s masem a hruškami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept