Medailón ze svíčkové se sázeným vejcem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medailón ze svíčkové se sázeným vejcem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 268 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
750 g | Hovězí svíčková |
100 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Olej rostlinný |
0,5 g | Pepř černý mletý |
15 g | Sůl |
400 g | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 344,4mg |
---|---|
Cholesterol | 212,7mg |
Draslík | 316,1mg |
Vláknina | 26,5mg |
Vitamín A | 194,8mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hovězí svíčková, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Medailón ze svíčkové se sázeným vejcem postup přípravy receptu:
1 | Hovězí svíčkovou odblaníme a ukrojíme přes vlákno plátek, mírně jej naklepeme, upravíme do kulatého nebo oválného tvaru, osolíme, opepříme a rychleji opečeme na tuku. |
2 | V tvořítku připravíme na 5g másla sázená vejce. |
3 | Zbylých 5g másla přidáme k opečenému medailónu a rozpustíme je ve výpeku. |
4 | Medailón přelijeme výpekem s máslem a ozdobíme sázeným vejcem. |
5 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Máslo čerstvé: k přípravě sázeného vejce a výpeku Vejce slepičí: (10ks)