Dušené hovězí maso špikované zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené hovězí maso špikované zeleninou
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26802 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
40 g | Celer bulvový |
60 g | Cibule |
200 g | Hovězí maso zadní |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 g | Mrkev kořen |
20 g | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Sůl |
650 ml | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 63,9mg |
Draslík | 531,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 90,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,3mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dušené hovězí maso špikované zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Hovězí ořech nejprve prošpikujeme očištěnou zeleninou, kterou jsme nakrájeli na klínky. |
2 | Ve větším rendlíku na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme maso a zprudka orestujeme ze všech stran. Poté osolíme, zalijeme několika sběračkami vývaru a dusíme pod poklicí. Během dušení podle potřeby podléváme a maso obracíme. |
3 | Měkké maso nakrájíme na plátky, vydušenou šťávu přecedíme, vmícháme mouku a 10 minut provaříme. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.