Hovězí závitky s česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí závitky s česnekem
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 26804 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Bazalka |
5 stroužek | Česnek |
180 g | Hovězí maso zadní |
30 g | Olej rostlinný |
1 špetka | Oregano sušené |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 polévková lžíce | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 52,2mg |
Draslík | 87,7mg |
Vláknina | 976,8mg |
Vitamín A | 54,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,5mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Olej rostlinný, Oregano sušené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí závitky s česnekem postup přípravy receptu:
1 | Dva plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme česnekem, který jsme drobně posekali a smíchali s usekanou petrželovou natí a deseti gramy oleje. |
2 | Plátky zavineme, zajistíme jehlou, případně omotáme nití a vložíme na rozpálený zbytek oleje. V hluboké pánvi maso restujeme ze všech stran, poté zalijeme několika sběračkami vody a na mírném plameni dusíme pod poklicí. V průběhu dušení maso obracíme a podle potřeby ještě podlijeme. |
3 | Na závěr přidáme nasekané lístky bazalky, špetku oregana, podle potřeby dochutíme pepřem a solí. Hotové maso vyjmeme a šťávu zahustíme lžící Solamylu rozmíchaného v trošce vody. Po chvilce vaření do omáčky vrátíme závitky, z nichž jsme odstranili jehly, případně nit. |
Poznámka
Podáváme s rýží nebo špagetami s ustrouhaným parmezánem.