Jednoduchý recept

Hovězí závitky s česnekem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 26804

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
180 g Hovězí maso zadní
30 g Olej rostlinný
1 špetka Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 polévková lžíce Solamyl
1 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 270 kcal
Kilojoule 1 129kJ
2% Sacharidy 6 g
25% Tuky 19 g
22% Sodík 447 mg
36% Bílkoviny 20 g

Hovězí závitky s česnekem postup přípravy receptu:

1

Dva plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme česnekem, který jsme drobně posekali a smíchali s usekanou petrželovou natí a deseti gramy oleje.

2

Plátky zavineme, zajistíme jehlou, případně omotáme nití a vložíme na rozpálený zbytek oleje. V hluboké pánvi maso restujeme ze všech stran, poté zalijeme několika sběračkami vody a na mírném plameni dusíme pod poklicí. V průběhu dušení maso obracíme a podle potřeby ještě podlijeme.

3

Na závěr přidáme nasekané lístky bazalky, špetku oregana, podle potřeby dochutíme pepřem a solí. Hotové maso vyjmeme a šťávu zahustíme lžící Solamylu rozmíchaného v trošce vody. Po chvilce vaření do omáčky vrátíme závitky, z nichž jsme odstranili jehly, případně nit.

Poznámka

Podáváme s rýží nebo špagetami s ustrouhaným parmezánem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept