Guláš z telecího masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Guláš z telecího masa
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 26807 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Cibule |
100 g | Jogurt bílý |
10 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Okurky nakládané |
20 g | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Šunkový salám |
10 g | Sýr Eidam cihla 30% |
150 g | Telecí maso přední |
1 ks | Vejce slepičí |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 247,7mg |
Draslík | 413,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jogurt bílý, Okurky nakládané, Olej rostlinný, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Šunkový salám, Sýr Eidam cihla 30%, Telecí maso přední mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Guláš z telecího masa postup přípravy receptu:
1 | Telecí maso očistíme a nakrájíme na střední kostky. Ve větším rendlíku zpěníme na tuku drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme a vsypeme mletou papriku. Pár vteřin restujeme, poté zalijeme vodou a dusíme pod poklicí. |
2 | V mezičase uvaříme vejce a nakrájíme ho na plátky, nadrobno pokrájíme okurky, na střední kostičky nakrájíme salám, petrželovou nať posekáme nadrobno a ustrouháme sýr, který přikryjeme fólií. |
3 | Když je maso poloměkké, přidáme k němu pokrájený salám a ještě dusíme. Poté do šťávy zamícháme jogurt, v němž jsme rozšlehali mouku. Směs dusíme, dokud není maso měkké. Na závěr přidáme okurku, petrželovou nať a plátky vejce. Guláš opatrně promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme strouhaným sýrem a ihned podáváme. Jako přílohu volíme vařené brambory, rýži nebo těstoviny. |