Jednoduchý recept

Telecí plátky s dušenou zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 26809

Ingredience

80 g Květák
5 g Mouka pšeničná hladká T 650
80 g Mrkev kořen
20 g Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
160 g Telecí maso přední
300 ml Voda pitná
80 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 292 kcal
Kilojoule 1 223kJ
2% Sacharidy 8 g
21% Tuky 16 g
26% Sodík 518 mg
51% Bílkoviny 29 g

Telecí plátky s dušenou zeleninou postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na plátky o velikosti dlaně. Poté maso naklepeme, osolíme, opepříme a restujeme v pánvi na rozehřátém oleji.

2

Na orestované plátky vlijeme několik sběraček vody a dusíme, dokud není maso měkké. Hotové maso vyjmeme na talíř a držíme na teple. Ve šťávě rozšleháme mouku a dobře provaříme.

3

V mezičase udusíme zeleninu a v mixéru rozmixujeme každý druh zvlášť. Ochutíme pepřem a solí.

4

Maso servírujeme se všemi druhy dušené zeleniny a přilijeme zahuštěnou šťávu.

Poznámka

Jako přílohu volíme vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept