Recept

Uzené maso pečené na divoko

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 26812

Ingredience

1 ks Bobkový list
0,5 ks Celer bulvový
20 g Cukr krupice
150 ml Hovězí vývar základní
1 ks Karotka
1 ks Knedlík kynutý
2 špetka Majoránka
40 g Marmeláda rybízová
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 ks Nové koření celé
5 ks Pepř černý celý
1 špetka Saturejka
60 g Sádlo škvařené
1 špetka Tymián čerstvý
600 g Vepřová uzená plec
200 ml Víno červené
2 špetka Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 723 kcal
Kilojoule 3 026kJ
18% Sacharidy 63 g
51% Tuky 38 g
75% Sodík 2 g
59% Bílkoviny 33 g

Uzené maso pečené na divoko postup přípravy receptu:

1

V pekáčku rozpustíme sádlo, plátky masa na něj položíme, přidáme pokrájenou karotku, celer, okořeníme pepřem, novým kořením, bobkovým listem, tymiánem, saturejkou, majoránkou a šalvějí. Podlijeme trochou vývaru a pečeme 20 minut. Poté zasypeme moukou a pečeme dalších 30 minut. V průběhu pečení podle potřeby podléváme.

2

Cukr na pánvi zahříváme do hněda, zalijeme vínem a přimícháme do omáčky. Rybízovou marmeládu přidáme až nakonec.

3

Pekáček vyjmeme z trouby, vyndáme maso a omáčku propasírujeme přes sítko nebo rozmixujeme. Nezapomeneme vyndat bobkový list.

4

Maso s omáčkou rozdělíme na talíře a podáváme s houskovým knedlíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept