Jednoduchý recept

Šlesvický řízek

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26831

Ingredience

2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
5 g Pepř černý mletý
130 g Suchar dietní
5 g Sůl
1 ks Vejce slepičí
600 g Vepřová kýta
1 kávová lžička Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 466 kcal
Kilojoule 1 948kJ
5% Sacharidy 17 g
38% Tuky 29 g
50% Sodík 993 mg
58% Bílkoviny 33 g

Šlesvický řízek postup přípravy receptu:

1

Řízky lehce naklepeme. Suchary umeleme mlýnkem na ořechy nebo nasekáme na strouhanku, nasypeme na talíř. Ve druhém talíři ušleháme 1 vajíčko s 1 lžičkou vody. Řízky okořeníme solí a pepřem, slabě zaprašíme moukou.

2

Řízky obalíme nejprve ve vajíčku, pak ve strouhance ze sucharu, obal na řízky přitlačíme.

3

Rozehřejeme nejprve pánev a pak i máslo na středně velkém plameni. Řízky smažíme na másle z každé strany asi 4 minuty dozlatova a dokřupava. Necháme okapat na papírové utěrce a horké servírujeme s míchaným salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept