Dušená pikantní kuřecí stehna s fenyklem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušená pikantní kuřecí stehna s fenyklem
Dušená pikantní kuřecí stehna s fenyklem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26846 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Chilli koření mleté |
80 g | Fazolové lusky zelené |
1 polévková lžíce | Fenykl čerstvý |
100 g | Fenykl sladký - hlíza |
1 kávová lžička | Hořčice plnotučná |
200 g | Houby čerstvé |
80 g | Hrachové lusky |
700 g | Kuřecí stehna |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
100 g | Pastinák |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 152,2mg |
Draslík | 862,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,3mg |
Vitamín E | 4,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Fazolové lusky zelené, Fenykl čerstvý, Hrachové lusky, Kuřecí stehna, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Hořčice plnotučná, Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Omáčka sojová světlá, Pastinák, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dušená pikantní kuřecí stehna s fenyklem postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí stehna omyjeme a kůži po obou stranách několikrát nařízneme. |
2 | V misce si smícháme sůl, pepř, mletou papriku, mleté chilli a hořčici. Směs vetřeme do kůže stehen. V pánvi na rozpáleném oleji stehna prudce restujeme z každé strany dozlatova (2 minuty). Potom je vyjmeme a odložíme na talíř. |
3 | Očistíme a omyjeme si zeleninu a čerstvé hříbky. Hlízu fenyklu s hřiby pokrájíme na plátky. Jemné lístky fenyklu si odložíme na ozdobu. Mladé hrachové lusky necháme v celku, jen jim odkrojíme konce. Mladé fazolové lusky překrojíme. Pastinák nakrájíme na kolečka. |
4 | Zeleninu dáme do mísy a pokapeme sójovou omáčkou a rozpuštěným máslem. |
5 | Do bambusových košíčků položíme plátky zeleniny s hříbky, na na ně poklademe opečená kuřecí stehna. |
6 | Do woku nalijeme zeleninový vývar do výšky 2 cm a přivedeme k varu. Košíčky usadíme do woku, zakryjeme poklicí a dusíme při mírné teplotě 15-20 minut. |
7 | Kuřecí stehna ozdobíme snítkami fenyklu a podáváme s dušenou zeleninou. |