Telecí závitky plněné vepřovým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí závitky plněné vepřovým masem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 26851 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
0,3 kostka | Masox |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Muškátový květ |
20 g | Olej rostlinný |
2 špetka | Pepř černý mletý |
0,3 ks | Rohlíky bílé |
0,5 kávová lžička | Šalvěj sušená |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 plátek | Šunka dušená |
200 g | Telecí kýta |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
60 g | Vepřová kýta |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 98,6mg |
Draslík | 518,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 4,7mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Muškátový květ, Olej rostlinný, Sůl, Telecí kýta, Vaječný bílek slepičí, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Masox, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Rohlíky bílé, Šalvěj sušená, Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Telecí závitky plněné vepřovým masem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme nádivku. Rohlík namočíme do trochy vody. Poté jej dobře vymačkáme a semeleme spolu s vepřovou kýtou nakrájenou na kousky. Vmícháme česnek utřený se solí, pepř a muškátový květ. Nakonec vmícháme rozšlehaný bílek. |
2 | Dva telecí řízky naklepeme, na ně položíme plátky šunky, na kraj naneseme nádivku, zabalíme, upevníme jehlou a obalíme moukou, v které jsme rozmíchali drobně posekanou šalvěj. Závitky ze všech stran restujeme na rozpáleném oleji. Poté podlijeme dvěma naběračkami horkého vývaru, který jsme uvařili v půl litru vody se čtvrtkou kostky masoxu. Pod poklicí dusíme do měkka. Občas maso obrátíme a podle potřeby podlijeme. |
3 | Hotové maso zbavíme jehel a hned podáváme. |