Jednoduchý recept

Telecí závitky plněné vepřovým masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 26851

Ingredience

0,3 kostka Masox
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Muškátový květ
20 g Olej rostlinný
2 špetka Pepř černý mletý
0,3 ks Rohlíky bílé
0,5 kávová lžička Sůl
200 g Telecí kýta
1 ks Vaječný bílek slepičí
60 g Vepřová kýta
500 ml Voda pitná
1 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Šalvěj sušená
2 plátek Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 340 kcal
Kilojoule 1 423kJ
3% Sacharidy 12 g
24% Tuky 18 g
16% Sodík 317 mg
55% Bílkoviny 31 g

Telecí závitky plněné vepřovým masem postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme nádivku. Rohlík namočíme do trochy vody. Poté jej dobře vymačkáme a semeleme spolu s vepřovou kýtou nakrájenou na kousky. Vmícháme česnek utřený se solí, pepř a muškátový květ. Nakonec vmícháme rozšlehaný bílek.

2

Dva telecí řízky naklepeme, na ně položíme plátky šunky, na kraj naneseme nádivku, zabalíme, upevníme jehlou a obalíme moukou, v které jsme rozmíchali drobně posekanou šalvěj. Závitky ze všech stran restujeme na rozpáleném oleji. Poté podlijeme dvěma naběračkami horkého vývaru, který jsme uvařili v půl litru vody se čtvrtkou kostky masoxu. Pod poklicí dusíme do měkka. Občas maso obrátíme a podle potřeby podlijeme.

3

Hotové maso zbavíme jehel a hned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept