Recept

Skopové maso na víně s rajčaty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (36%)
ID receptu: 26855

Ingredience

1 ks Bobkový list
60 g Cibule
1 kávová lžička Citronová šťáva
20 g Mouka polohrubá
30 g Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
2 ks Pepř černý celý
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
80 g Rajčata
200 g Skopová plec
0,5 kávová lžička Sůl
0,5 dl Víno bílé
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 579 kcal
Kilojoule 2 421kJ
12% Sacharidy 42 g
53% Tuky 40 g
11% Sodík 217 mg
30% Bílkoviny 17 g

Skopové maso na víně s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme na kolečka, rozebereme na kroužky a orestujeme na rozehřátém oleji v hlubokém rendlíku. Přidáme pokrájené osolené maso, rychle orestujeme, vsypeme koření, mletou papriku, promícháme, zalijeme třemi sběračkami vody a dusíme pod pokličkou. Občas promícháme a podle potřeby podlijeme vodou. Když je maso téměř měkké, vlijeme víno a mouku, kterou jsme promíchali v troše vody. Do směsi vmícháme rajčatový protlak, pokrájená rajčata, která jsme oloupali a zbavili semen, utřený česnek a směs dodusíme. Podle chuti můžeme přidat sůl a citronovou šťávu. Hned podáváme s rýží, nebo chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept