Jednoduchý recept

Italské straccetti s bylinkami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26861

Ingredience

60 g Bylinky čerstvé - svazek
600 g Hovězí maso zadní
200 ml Hovězí vývar základní
90 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
1 stroužek Česnek
3 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 491 kcal
Kilojoule 2 053kJ
7% Sacharidy 24 g
39% Tuky 29 g
36% Sodík 719 mg
66% Bílkoviny 37 g

Italské straccetti s bylinkami postup přípravy receptu:

1

Řízky osušíme papírovou utěrkou, lehce naklepeme a nakrájíme na 1 cm široké proužky. Předehřejeme troubu na 60 °C. Šalotku a česnek oloupeme, nakrájíme na malé kostičky, bylinky omyjeme a osušíme a lístky nasekáme nahrubo.

2

Rozehřejeme velkou pánev a pak na ní rozpálíme olej. Proužky masa zprudka smažíme 4-5 min., vyndáme a v troubě udržujeme teplé. Podusíme šalotku, česnek a bylinky na oleji v pánvi 2-3 minuty. Přilijeme fond a za vysoké teploty necháme chvilku vyvařit. Proužky masa dáme opět do omáčky, ochutíme solí a pepřem a necháme jednou přejít varem. Pánev odstavíme a straccetti necháme přikryté 3-4 minuty dojít.

Poznámka

Servírujeme se solenými bramborami nebo s bílým chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept