Recept

Vepřový řízek s ananasem na kari

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26862

Ingredience

350 g Ananas
60 g Cibulka jarní
30 g Kari koření
60 g Koriandr čerstvý
100 ml Olej olivový
80 ml Omáčka sójová
5 g Pepř černý mletý
30 g Solamyl - bramborový škrob
5 g Sůl
600 g Vepřové maso libové
150 ml Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 714 kcal
Kilojoule 2 987kJ
8% Sacharidy 29 g
72% Tuky 54 g
35% Sodík 690 mg
56% Bílkoviny 31 g

Vepřový řízek s ananasem na kari postup přípravy receptu:

1

Řízky osušíme a nakrájíme na jemné proužky. Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme k masu. Vmícháme škrob (Solamyl) a 1 lžíci oleje, postavíme stranou. Kousky ananasu necháme okapat, smícháme šťávu s vývarem a sójovou omáčkou. Jarní cibulky omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky.

2

Rozehřejeme pánev a pak na ní pořádně ohřejeme zbývající olej. Proužky řízku pečeme za stálého míchání 2-3 minuty, až dostanou světlehnědnou barvu. Přidáme jarní cibulky a krátce osmažíme. Posypeme práškové kari. Přilijeme ananasový vývar, uvedeme do varu a na středně velkém plameni povaříme 5 minut. Koriandr omyjeme a osušíme, lístky otrháme. Kousky ananasu vmícháme do omáčky. Ochutíme solí a pepřem a navrch nasypeme lístky koriandru.

Poznámka

Servírujeme s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept