Recept

Kuřecí šašlik se švestkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 26863

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 ks Cibule
100 g Kečup
600 g Kuřecí prsa
30 ml Ocet vinný červený
80 ml Olej olivový
60 g Paprika mletá sladká
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
5 ml Tabasco
200 ml Vývar slepičí
16 ks Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 551 kcal
Kilojoule 2 307kJ
5% Sacharidy 19 g
50% Tuky 37 g
52% Sodík 1 g
68% Bílkoviny 38 g

Kuřecí šašlik se švestkami postup přípravy receptu:

1

Řízky omyjeme a osušíme, nakrájíme na 3 cm velké kostičky. Osolíme a opepříme. Plátky slaniny rozpulíme napříč, do každé poloviny zabalíme i sušenou švestku. Dřevěné špízy potřeme troškou oleje, střídavě napichujeme kostičky řízku a švestku ve slanině. Cibuli oloupeme a nasekáme.

2

Rozehřejeme pánev a pak na ní ohřejeme zbývající olej. Špízy pečeme ze všech stran na středně velkém plameni 7-8 minut, přidáme nasekanou cibuli a necháme krátce podusit. Posypeme mletou paprikou, přilijeme vývar. Vmícháme kečup. Pikantně okořeníme octem, tabascem, solí a pepřem. Přikryjeme a necháme na slabém plameni 20 minut dusit. Servírujeme s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept