Recept

Srnčí špízy ve vinné omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 26866

Ingredience

80 g Brusinková omáčka
2 ks Cibule
100 g Houby čerstvé
15 g Jalovec
100 ml Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
600 g Srnčí kýta
5 g Sůl
15 g Tymián sušený
250 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 598 kcal
Kilojoule 2 503kJ
6% Sacharidy 21 g
41% Tuky 30 g
29% Sodík 583 mg
86% Bílkoviny 48 g

Srnčí špízy ve vinné omáčce postup přípravy receptu:

1

Řízky osušíme a nakrájíme na kostičky. Kuličky jalovce s tymiánem nasypeme na maso. Přidáme 2 lžíce oleje, vše dobře promícháme. Houby očistíme. Špízy potřete troškou oleje a střídavě dáváme houby a kostičky srnčího masa. Předehřejeme troubu na 75°C. Cibuli oloupeme a nakrájíme na malé kostičky.

2

Rozehřejeme pánev a ohřejeme zbývající olej. Špízy smažíme dohněda ze všech stran na středně velkém plameni asi 10 minut, lehce osolíme a opepříme a v troubě udržujeme teplé.

3

Kostičky cibule dusíme 2-3 minuty na oleji na pečení. Přilijeme červené víno a krátce necháme vyvařit. Vmícháme brusinky a omáčku. Ochutíme solí a pepřem. Servírujeme zvlášť ke špízům ze srnčího masa.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept