Slavnostní vepřová roláda

80 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
497 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
26 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce rozkvedláme a za stálého míchání usmažíme na kousku másla. Šunku a anglickou slaninu nakrájíme na tenké plátky, banán na kolečka.
  • 2
    Maso rozřízneme na větší plát, trochu naklepeme a z vnitřní strany osolíme, opepříme a potřeme pikantní hořčicí. Poklademe plátky šunky a slaniny, potřeme míchanými smaženými vejci, doprostřed položíme v řadě plátky banánu. Celé pokapeme koňakem, svineme do rolády, ovážeme nití a potřeme máslem. Do pekáčku vložíme roládu, přidáme lžíci másla, posypeme solí a kmínem. Roládu podlijeme trochou vývaru a dáme do trouby. Za občasného podlévání pečeme 45 až 50 minut.
  • 3
    Roládu zbavíme nitě, nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší. Porce jídla ozdobíme plátky pomeranče.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.