Omáčka z uzeného lososa se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Omáčka z uzeného lososa se zeleninou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 26869 |
Kategorie: | Omáčky |
Ingredience
80 g | Bazalka |
60 g | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibulka jarní |
1 ks | Citrony |
100 g | Losos uzený |
1 ks | Paprika červená |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
75 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 26,4mg |
Draslík | 329,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Celer řapíkatý, Cibulka jarní, Citrony, Losos uzený, Paprika červená, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Omáčka z uzeného lososa se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Papriku omyjeme, rozřízneme napůl a očistíme. Stonek celeru umyjeme a konce odřízneme, stáhneme všechna tvrdá vlákna. Omyjeme jarní cibulku a očistíme. Papriku, celer a cibulku velmi jemně nasekáme. |
2 | Lístky bazalky otrháme od stonku a nakrájíme na jemné proužky. Lososa nakrájíme na nudličky. Citron omyjeme horkou vodou a kůru jemně ostrouháme, vymačkáme 3 čajové lžičky šťávy. |
3 | Nasekanou zeleninu promícháme s bazalkou, lososem a zakysanou smetanou. Ochutíme citronovou kůrou a šťávou, solí a pepřem. Do servírování uložíme v chladu. Před smícháním s těstovinami promícháme s 1-2 lžíce vody, v níž se těstoviny vařily. |