Laskonkové těsto - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 23 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Laskonkové těsto
Celkový čas: | 23 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 3 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 2687 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
80 g | Cukr moučkový |
180 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 498,0mg |
Draslík | 157,0mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Olej stolní, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Laskonkové těsto postup přípravy receptu:
1 | Všechny přísady dobře promícháme, prolisujeme sítem a půl hodiny necháme v chladu odpočinout. |
2 | Plech vymastíme slabě olejem, poprášíme moukou a potřeme slabou vrstvou těsta. V předehřáté troubě pečeme při 190 stupních Celsia asi 3 minuty do zlatožluta. |
3 | Po upečení těsto vyklopíme a rozlámeme na malé kousky. |