Recept

Pečená jehněčí kýta na víně s nivou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 26881

Ingredience

30 g Cibule
200 g Jehněčí kýta
100 g Jogurt nízkotučný
0,5 kávová lžička Libeček
30 g Olej rostlinný
0,5 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Solamyl
50 g Sýr Niva (Rokfór)
0,5 kávová lžička Sůl
1 dl Víno bílé
2 stroužek Česnek
100 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 517 kcal
Kilojoule 2 164kJ
3% Sacharidy 11 g
39% Tuky 29 g
33% Sodík 657 mg
50% Bílkoviny 28 g

Pečená jehněčí kýta na víně s nivou postup přípravy receptu:

1

Odblaněnou kýtu prošpikujeme klínky česneku, potřeme pepřem, drceným libečkem, solí a vložíme ji do pekáče, který jsme vymazali 10 g oleje. Maso podlijeme a pod přikrytím kýtu pečeme v troubě předehřáté na 190°C. Občas maso obracíme a podle potřeby podlijeme. V hlubším rendlíku na zbytku oleje orestujeme cibuli, žampiony pokrájené na plátky, okořeníme pepřem, solí a dusíme do odpaření tekutiny. V misce vidličkou rozmačkáme rozdrobenou nivu, přimícháme 1/3 jogurtu a vína. Směs vymícháme na hladkou pastu.

2

Po 1/2 hodině maso vyjmeme, na talíři potřeme 1/2 pasty, do pekáče vsypeme dušené žampiony, vlijeme zbylé víno a 1/3 jogurtu, směs promícháme, maso vrátíme do pekáče a dál pečeme bez poklice. Po 5ti minutách maso opět vyjmeme, potřeme zbytkem sýrové pasty, do výpeku zašleháme solamyl, který jsme rozšlehali ve zbylém jogurtu. Maso vrátíme do pekáče a sýrovou pastu necháme zapéct ve vypnuté troubě.

3

Kýtu nakrájíme na plátky a podáváme s vařenými brambory sypanými pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept